MENU
Vliegenraamtotaal

Inzet vliegenraam

Montage instructie inzet vliegenraam

1. Haal de inzet vliegenraam uit de verpakking en zorg ervoor dat de Horrentotaal sticker bij het plaatsen van de hor aan de onderzijde zit.

2. Open nu het raam.

3. Plaats de hor in de opening van het raam met het gaas naar de buitenzijde. Plaats eerst de onderzijde van de hor in de raamopening.

     Let op! Bij houten draai-kiepramen met aluminium strip vóór de kozijnstijlen moet u de lip van de inzet vliegenraam altijd bovenop of achter de aluminium strip plaatsen anders zal uw raam niet sluiten.

4. Druk de hor in de raamopening zodat deze geklemd zit in het kozijn. Het kan zijn dat de hor moeilijk te plaatsen is vanwege de rubbers van het kozijn, dit rubber past zichzelf na een tijdje aan.

5. Sluit het raam en probeer of het raam goed sluit in vaste- en kantelstand.

6. Indien het raam niet goed sluit kunt u deze afstellen met de excentrische nokken van het raam. Met een inbussleutel (afhankelijk van het type raam) kunt u het raam stellen zodat het extra speling krijgt (zie afbeelding).

     Let op! Hoe u de stelnokken kunt afstellen kunt ook opzoeken op de website van de fabrikant van het raambeslag. Uw raam zal zich binnen korte tijd aanpassen aan de horren en zal weer sluiten als voorheen.

7. Indien de hor niet goed klemt in het kozijn kunt u de RVS klemmen aan de zijkanten van de hor voorzichtig naar buiten buigen. Hierdoor klemt de hor beter in uw kozijn.

8. U kunt de hor reinigen met een spons en warm water. Gebruik hiervoor een niet bijtend of krassend wasmiddel. Het gaas kunt u met een stofzuiger met borstel opzetstuk of een natte doek schoonmaken. Druk daarbij het gaas niet uit de hor. Dit valt niet onder garantie!

 

Wij wensen u veel plezier

met uw inzet vliegenraam!