MENU
Vliegenraamtotaal

Informatie

De inzethor van Vliegenraamtotaal:

De inzethor van Vliegenraamtotaal is geschikt voor vrijwel alle kunststof, aluminium en houten draaikiepramen en kan zonder boren of schroeven in het raamwerk worden geplaatst. Met een flensdikte van slechts 0,5 mm neemt de druk op het hangwerk, tijdens het sluiten van het raam, niet of nauwelijks toe.

Specificaties:

  • Voor kunststof, aluminium en houten draaikiepramen
  • Plaatsen zonder boren of schroeven
  • Gemakkelijk uitneembaar
  • In verstek gezaagde hoeken
  • Volledig uitgevoerd in aluminium dus géén kunststof
  • Flensdikte slechts 0,5 mm
  • Exact op maat gemaakt
  • Vaste prijs, ongeacht de afmeting
  • Minimale afmeting 200 mm breed en 200 mm hoog
  • Maximale afmeting 1300 mm breed en 1800 mm hoog

De meet en montage service van vliegenraamtotaal.be

Hulp nodig bij het monteren? Of twijfelt u over de afmetingen?

Bekijk zeker de meetinstructies hieronder. Hebt u nog vragen? Dan kunt u altijd het formulier invullen en contacteren wij u zo snel mogelijk om u deskundig te assisteren, ter plaatse, via e-mail of telefoon.

Tip: stuur ons foto’s! Zo kunnen wij vaak bepalen wat er moet gebeuren en of u goed gemeten heeft.

Meetinstructies inzethor:

– Kunststof/aluminium kozijnen: Meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte op de millimeter nauwkeurig. Trek hier geen speling vanaf. Wij zorgen voor de juiste productiemaat. Zie onderstaande foto ter verduidelijking:

dagmaat kozijn

– Houten kozijn: Meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig!! Trek hier geen speling van af. wij zorgen voor de juiste productiemaat. zie bovenstaande afbeelding ter verduidelijking.

– Houten kozijn met aluminium strip: Meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig!! De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde tegen het kozijn). Trek hier geen speling van af. wij zorgen voor de juiste productiemaat. Zie onderstaande foto ter verduidelijking:

aluminium strip tussen kozijnstijlen inzethor
Houten kozijn met aluminium strip tussen de kozijnenstijlen.

Wanneer bij uw houten kozijn de aluminium strip zich TUSSEN de verticale kozijnstijlen bevindt, moet u die selecteren bij de bestelling van uw inzethor. Dit in verband met de aftrekmaat die we hanteren. Zie onderstaande afbeelding voor een situatie van een kozijn waarbij de aluminium strip zich tussen de kozijnen bevindt. Deze kunt u ook vaak herkennen aan de rubberen strip die hierop bevestigd is. Dit is echter niet altijd het geval.

meten kozijn met aluminium strip inzethor
Houten kozijn met de aluminium strip tussen de kozijnstijlen
meten kozijn met aluminium strip inzethor
Houten kozijn met de aluminium strip VOOR de kozijnstijlen.

Wanneer er bij uw houtenkozijn de aluminium strip VOORBIJ de verticale kozijnstijlen bevindt, dient u deze te selecteren bij de bestelling van uw inzethor. Dit in verband met de aftrekmaat die we hanteren. Zie bovenstaande afbeelding voor een situatie van een kozijn waarbij de aluminium strip voorbij de kozijnenstijlen zit.

Opmerking: Bij een hoogte groter dan 1600 mm wordt een tussenregel gemonteerd.

Bepaal uw profieldiepte:

LET OP: Indien uw raam is voorzien van een lekdorpel/afwateringsneus of een ventilatierooster. Hou dan rekening mee met de te bestellen profieldiepte van de inzethor. Waarschijnlijk heeft u een profieldiepte van 43mm nodig.

Indien u een ventilatierooster in uw raam heeft meet dan hoeveel mm het rooster uitsteekt ten opzichte van het kozijn (zie foto). Deze maat bepaalt de profieldiepte die u nodig heeft.  Bij onderstaande  afbeelding is het raam voorzien van een ventilatierooster en in de meeste gevallen is een profieldiepte van 43mm voldoende. Dit komt echter zelden voor.

Raam met ventilatierooster opmetenRaam met ventilatierooster

Heeft u een lekdorpel  aan  uw raam meet dan hoeveel mm uw lekdorpel  uitsteekt ten opzichten van het raam. Dit bepaald uw profieldiepte. Bij onderstaande afbeelding is het raam is voorzien van een lekdorpel/afwateringsneus. In de meeste gevallenis een profieldiepte van 34mm in deze situatie voldoende.

blank
Raam met lekdorpel

Indien u aan de buitenzijde rolluiken of screens heeft gemonteerd kiest u voor 20mm profiel. Let op, controleer goed of 20mm geschikt is voor uw kozijn, indien uw raam een lekdorpel heeft of er een ventilatierooster inzit is uw raam NIET geschikt voor een inzethor met een profieldiepte van 20mm. Daarnaast moet uw raam ook vlak tegen het kozijn sluiten.

Technische tekeningen:

Onderstaand de maatvoering van 43mm profiel, dit is de totale diepte van het profiel. Het ventilatierooster of de lekdorpel mag dus maximaal 30mm uitsteken ten opzichte van het raam.

maatvoering bij een profieldiepte van 43 mm

Onderstaand de maatvoering van 34mm profiel, dit is de totale diepte van het profiel. Het ventilatierooster of de lekdorpel mag dus maximaal 22mm uitsteken ten opzichte van het raam.

maatvoering-34mm-profiel

Onderstaand de maatvoering van 20mm profiel, dit is de totale diepte van het profiel. De lekdorpel of het raam mag dus maximaal 8 mm uitsteken ten opzichte van het kozijn.

maatvoering bij een profieldiepte van 20mm

 

Komt u er niet uit? U kunt ook uw foto’s en video’s sturen via Whatsapp zodat wij u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste hor in de juiste maat. Het telefoonnummer daarvoor is +31 6 23179417.