MENU
Vliegenraamtotaal

Inzet vliegenraam

De meet en montage service van horrentotaal.nl

Hulp nodig bij het monteren? Of twijfelt u over de afmetingen?

Kijk dan naar de meetinstructies hieronder, mocht u desondanks nog steeds vragen hebben dan kunt u het formulier invullen en nemen wij z.s.m. contact met u op om u deskundig te assisteren, ter plaatse, via email of telefoon.

Tip: Stuur ons foto’s! Met behulp van foto’s kunnen wij of u goed gemeten heeft.
Meet instructie inzet vliegenraam:

– Kunststof/aluminium kozijnen: Meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte op de millimeter nauwkeurig. Trek hier geen speling vanaf. Wij zorgen voor de juiste productiemaat. Zie onderstaande foto ter verduidelijking:

dagmaat kozijn
– Houten kozijn: Meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig!! Trek hier geen speling van af. wij zorgen voor de juiste productiemaat. zie bovenstaande afbeelding ter verduidelijking.

– Houten kozijn met aluminium strip: Meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig!! De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde tegen het kozijn). Trek hier geen speling van af. wij zorgen voor de juiste productiemaat. Zie onderstaande foto ter verduidelijking:

aluminium strip tussen kozijnstijlen inzet vliegenraam
Houten kozijn met aluminium strip tussen de kozijnenstijlen.

 

Wanneer er bij uw houtenkozijn  de  aluminium strip zich TUSSEN de verticale kozijnstijlen bevindt, dient u deze te selecteren bij de bestelling van uw inzet vliegenraam. Dit in verband met de aftrekmaat die we hanteren. Zie onderstaande afbeelding voor een situatie van een kozijn waarbij de aluminium strip zich tussen de kozijnen bevind. Deze kunt u ook vaak herkennen aan de rubberen strip die hierop bevestigd is (dit is niet altijd).

meten kozijn met aluminium strip inzet vliegenraam

Houten kozijn met de aluminium strip TUSSEN de kozijnstijlen

meten kozijn met aluminium strip inzet vliegenraam

Houten kozijn met de aluminium strip VOORBIJ de kozijnstijlen.

Wanneer er bij uw houtenkozijn  de  aluminium strip VOORBIJ de verticale kozijnstijlen bevindt, dient u deze te selecteren bij de bestelling van uw inzet vliegenraam. Dit in verband met de aftrekmaat die we hanteren. Zie bovenstaande afbeelding voor een situatie van een kozijn waarbij de aluminium strip voorbij de kozijnenstijlen zit.

Opmerking: Bij een hoogte groter dan 1500 mm wordt een tussenregel gemonteerd.

 

Bepaal uw profieldiepte:

Heeft u een lekdorpel onderaan uw raam? Een lekdorpel zit altijd aan de buitenzijde van het draaiende deel van het raam. Meet hoeveel mm de lekdorpel uitsteekt ten opzichte van het raam (zie de pijltjes in de afbeeldingen hieronder). Dit bepaalt uw profieldiepte. Bij onderstaande afbeeldingen is het raam voorzien van een lekdorpel. In de meeste gevallen is een profieldiepte van 34mm voldoende.

Heeft u GEEN lekdorpel of ventilatierooster in uw raam? Kies dan voor een profieldiepte van 20mm.

 

 

Rolluiken of screens:

Indien u aan de buitenzijde rolluiken of screens heeft gemonteerd kiest u voor 20mm profiel. Let op, controleer goed of 20mm geschikt is voor uw kozijn, indien uw raam een lekdorpel heeft of er een ventilatierooster inzit is uw raam NIET geschikt voor een inzet vliegenraam met een profieldiepte van 20mm. Daarnaast moet uw raam ook vlak tegen het kozijn sluiten.

 

Ventilatierooster:

Indien uw raam is voorzien van een ventilatierooster hou dan rekening met de te bestellen profieldiepte van de inzet vliegenraam. Waarschijnlijk heeft u een profieldiepte van 43mm nodig.

Indien u een ventilatierooster in uw raam heeft meet dan hoeveel mm het rooster uitsteekt ten opzichte van het kozijn. Deze maat bepaalt de profieldiepte die u nodig heeft. Bij onderstaande afbeelding is het raam voorzien van een ventilatierooster en in de meeste gevallen is een profieldiepte van 43mm voldoende. Dit komt echter zelden voor.

Raam met ventilatierooster opmeten
Raam met ventilatierooster

 

 

Technische tekeningen:

Onderstaand de maatvoering van 43mm profiel, dit is de totale diepte van het profiel. Het ventilatierooster of de lekdorpel mag dus maximaal 30mm uitsteken ten opzichte van het raam.

 

Onderstaand de maatvoering van 34mm profiel, dit is de totale diepte van het profiel. Het ventilatierooster of de lekdorpel mag dus maximaal 22mm uitsteken ten opzichte van het raam.

Onderstaand de maatvoering van 20mm profiel, dit is de totale diepte van het profiel. De lekdorpel of het raam mag dus maximaal 8 mm uitsteken ten opzichte van het kozijn..