Welke vliegenramen zijn het meest geschikt voor kinderen?

Als u kinderen hebt, dan hebt u vast al gemerkt dat ze erg actief worden in de zomer! Lekker buiten spelen en ravotten. Daarbij lopen ze steeds naar binnen en naar buiten, en is het eigenlijk wel zo prettig als de deur naar uw achtertuin open kan blijven staan. Zo komt ook die prettige lentegeur naar binnen… Maar de insecten ook! Dat wilt u natuurlijk liever niet. Daarom kunt u kiezen voor een hordeur. Deze zijn er in verschillende soorten. Maar welke is nu het meest geschikt voor kinderen; welke hordeuren kunnen zij ook makkelijk openen zonder dat ze kapot gaan? Wij adviseren u graag.

Plissé hordeuren

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten hordeuren, maar de meest handige hordeuren zijn toch wel de plissé hordeuren. Waarom? Deze werken eigenlijk vrijwel hetzelfde als een deur waardoor het voor kinderen erg makkelijk is om deze te gebruiken en naar binnen en naar buiten te lopen. Het enige wat u uw kroost aan hoeft te leren, is dat ze de hordeur altijd weer dichtschuiven wanneer zij naar binnen of naar buiten gaan. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor magneetdeuren, maar vaak werkt dit wat lastig voor kinderen. Het kan dan ook voorkomen dat de hordeuren kapot gaan omdat ze deze bijvoorbeeld aan de verkeerde kant proberen te openen.

Dubbele plissé hordeuren

Heeft u een grotere deuropening naar de achtertuin, bijvoorbeeld openslaande deuren? Dan kunt u ook kiezen voor dubbele plissé hordeuren. Ook deze hordeuren zijn uitermate geschikt voor kinderen; ze zijn namelijk zeer makkelijk in gebruik en erg effectief. U kunt ze geheel op maat laten maken zodat ze precies in uw deuropening passen en u zo optimaal mogelijk beschermd bent tegen insecten in huis!

Vliegenramen op de kinderkamer

Ook op de kinderkamer kunnen vliegenramen erg handig zijn. U wil natuurlijk niet dat uw kroost ‘s nachts lastig gevallen wordt door vervelende insecten of geprikt wordt door muggen! Daarom kunt u kiezen voor een vliegenraam op de kinderkamer. Zo kan de kamer overdag lekker doorluchten zonder dat er insecten op bezoek kunnen komen. Het is hierbij slim om te kiezen voor een inzethor. Een inzethor biedt namelijk nog wat extra bescherming; doordat deze precies op maat gemaakt is voor het raam, zit deze goed vast. Als uw kind bijvoorbeeld naar buiten aan het kijken is met het raam open, is hierdoor de kans dat er een ongelukje gebeurt nog kleiner. Twee vliegen in één klap dus, met een vliegenraam op de kinderkamer!