Welke hor kies ik voor mijn deur?

Na een zwoele zomerdag is het aangenaam om je woning te verluchten. Met een vliegendeur kun je handig je tuin of terras in en kan je de frisse lucht van buiten binnenhalen, zonder last te hebben van ongedierte. Welke hor is het meest geschikt voor jouw deur en waarom dan wel? Wij zochten het voor je uit en vertellen het je hier.

We verluchten maar al te graag onze woning, zonder daarbij bang te moeten zijn voor ongewenste insecten in huis. Horren bij de ramen kunnen daar een belangrijk hulpmiddel vormen. Maar ook via deuren kunnen insecten stiekem binnenglippen, zonder dat we ons hier bewust van zijn. Een vliegendeur beschermt jouw woning tegen ongewenst bezoek, terwijl je wel de heerlijke buitenlucht binnenlaat.

Wat voor vliegendeuren zijn het meest geschikt voor jouw woning? Bij de zoektocht naar goede vliegendeuren voor jouw woning, raak je al snel verstrikt in een massa aan variaties. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw deur te upgraden met een muggengaas en zo zonder zorgen het mooie weer in huis te laten. Omdat wij je graag helpen bij je keuze, stellen we in dit artikel een geschikte mogelijkheid aan je voor. Een goede optie om te kiezen als vliegendeur, is de plissé vliegendeur. Je kent ze wel, de opplooibare vliegendeur die zichzelf opvouwt en zo jouw woning beschermt tegen ongedierte. Een plissé vliegendeur vormt een handige toepassing voor alle soorten deuren.

Plissé vliegendeur

Plissé vliegendeuren zijn vergelijkbaar met rolhorren. Het voornaamste verschil is dat plissé vliegendeuren niet oprollen, maar zichzelf opvouwen bij het bedienen. Dat zorgt voor een uitstekend gebruiksgemak. Ze zijn zijn sterker dan normale horren en zijn erg gemakkelijk te bedienen. Doordat de vliegenramen oprollen, blijft het gaas goed bewaard. Dat zorgt voor een langere levensduur. Plissé vliegendeuren zijn niet alleen praktisch, door de robuuste uitstraling zorgen ze ook voor een bepaalde uitstraling van uw woonst.

Dubbele plissé vliegendeur

Een dubbele plissédeur werkt volgens hetzelfde principe als de traditionele plissé vliegendeur. Het enige verschil is dat, zoals de naam al zegt, er sprake is van een dubbele vliegendeur. Bijgevolg genieten eigenaars van de deze vliegendeur van dezelfde voordelen als mensen met een enkele plissé vliegendeur. Je gebruikt de dubbele plissé vliegendeur, logischerwijs, wanneer je een dubbele deuropening hebt en meer ruimte moet afschermen.

Verluchten zonder zorgen

Welk type vliegendeur je uiteindelijk ook kiest, belangrijkste is dat jij nu zonder zorgen de deur kan open laten en de heerlijke frisse lucht kan binnenlaten. Wat wil je nog meer dan dat? Gedaan met vliegen en muggen in je huis! Ook de kat van de buren, kan nu niet meer ongegeneerd van jouw ontbijtgranen op de keukentafel komen smullen. Wat we nu enkel nog nodig hebben, is lekker weer en een frisse cocktail. Proost!