Raamhorren kopen voor een dakkapel

U heeft een dakkapel en weet niet welk vliegenraam het meest geschikt is voor uw situatie? Er zijn verschillende mogelijkheden voor aantrekkelijke raambekleding van uw dakkapel. Uw keuze hangt af van verschillende factoren: stijl, gemak, gebruik, specifieke situatie, … In dit artikel zetten we speciaal voor u de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Onder een dakkapel begrijpen we een uitstekend gedeelte van een schuin aflopend dak met een rechtopstaand venster of raamkozijn. Redenen om voor een dakkapel te kiezen zijn vaak meer licht, lucht en een groter gebruiksoppervlak. Zo wordt de slaapkamer, werkkamer of zolderkamer toegankelijker, ruimer én aangenamer. Zo’n dakkapel kan tijdens het bouwen worden aangebracht, maar wordt ook vaak nadien nog toegevoegd om extra ruimte te verkrijgen. U heeft dakkapellen in verschillende materialen en stijlen, zoals hout en kunststof.

Hou muggen uit de woning

Ook bij een dakkapel kunt u handig gebruik maken van raamhorren, vliegenramen en andere raambekleding. Zo ventileert u uw huis én beschermt u het tegen alle ongewenste beestjes. Omdat raamkapellen verticale raamkozijnen hebben, kunt u voor uw dakkapel in principe gebruik maken van zowat ieder type vliegenraam. Om een goede beslissing te nemen is het raadzaam u te verdiepen in het type dat het beste aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften.

Een hor voor iedere dakkapel

Zo kunt u opteren voor een rolhor. Een rolhor is gemonteerd aan de bovenkant of de zijkant van het raam. Bij deze vliegenramen rolt u de hor volledig uit zodat het hele raam wordt bedekt met het muggengaas. Nadien kunt u het simpelweg terug oprollen. Plissé vouwramen hebben dan weer een heel ander soort gaas. Ze zijn vergelijkbaar met rolhorren, maar vouwen zichzelf op terwijl u rolhorren kunt oprollen. Plissé vouwhorren zijn sterker dan gewone horren en handig in de bediening.

Daarnaast heeft u ook de klassieke voorzethorren, bedoeld voor naar buiten draaiende ramen. Dit zijn de standaard die het vaakst verkocht worden. Deze horren worden gemonteerd aan de binnenkant of buitenkant van de woning en zijn gemakkelijk te plaatsen. Bovendien kan ze eenvoudig opbergen in de wintermaanden. U kunt ook kiezen voor een inzethor, ideaal bij ramen die naar binnen opendraaien en kunnen kiepen. Die hor kunt u gewoon laten zitten, of het raam nu open of dicht is. Verder kunt u ook bijvoorbeeld opteren voor een lamellenhor. Dit is een type vliegenraam met verschillende verticale stroken gaas, die elkaar overlappen.

Haal het mooie weer in huis

U ziet het, ook dakkappellen zijn geschikt om uw huis te beschermen tegen ongewenst bezoek, terwijl u nog steeds het zalige gemak heeft om uw huis te verluchten en frisse buitenlucht binnen te laten. U hoeft geen specifiek type vliegenraam aan te schaffen omdat u een dakkapel heeft. Muggen, spinnen, vliegen, vogels en de kat van de buren zullen u ’s nachts alvast niet meer uit uw geliefde slaap halen. Er zijn dus geen redenen om het mooie weer niet in huis te halen!