De invloed van het weer op uw vliegenramen

U hebt een vliegenraam aangeschaft om bijvoorbeeld heerlijk van frisse lucht in huis te kunnen genieten, zonder dat u insecten in huis binnenlaat. Of wanneer u last hebt van hooikoorts, heeft u vliegenramen met pollengaas zodat u daar geen last meer van hebt. Dat is erg prettig, maar u wil natuurlijk ook graag dat u nog lang van uw vliegenramen kunt blijven profiteren. In België is kan het weer elke dag weer anders zijn, en u wil natuurlijk graag weten wat de invloed van het weer is op uw vliegenramen. Kunnen ze verkleuren door de zon of kunnen ze bevriezen door de sneeuw? Wij vertellen u er graag meer over.

Kunnen mijn vliegenramen verkleuren door de zon?  

Het lijkt misschien niet altijd zo, maar in België schijnt toch nog redelijk vaak de zon! Uw vliegenramen zijn natuurlijk het meest belangrijk in de zomer, wanneer de meeste insecten actief zijn. Dan schijnt de zon natuurlijk ook het meest. Verschillende voorwerpen kunnen verkleuren door de zon, en u vraagt zich vast af of dat bij vliegenramen ook het geval is. Dat ligt er natuurlijk aan wat voor vliegenraam u hebt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vliegenramen; de een verkleurt wel in de zon, de ander niet. Dat heeft te maken met het soort gaas waarvan de vliegenramen gemaakt zijn. Bij Vliegenraamtotaal kunt u er in ieder geval vanuit gaan dat uw vliegenramen niet zullen verkleuren door de zon.

Kunnen mijn vliegenramen tegen sneeuw en ijzel?

U zou er misschien niet zo snel aan denken, maar ook in de winter is het toch slim om uw hor te laten zetten. U hebt dan weliswaar minder snel last van muggen en bijen, maar er zijn nog veel meer andere insecten die door de Belgische lucht zweven. En deze wilt u, ook in de winter, natuurlijk niet in uw woonst hebben! Daarom is het slim om uw vliegenramen ook in de winter te laten zitten. U hoeft daarbij niet bang te zijn dat uw vliegenramen wellicht kapot gaan als het gaat sneeuwen. Het gaas is namelijk sterk genoeg om tegen kou en neerslag te kunnen. Daarnaast blijft sneeuw vaak niet zitten op vliegenramen en smelt het vrijwel direct zodra het ermee in aanraking komt. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw vliegenramen bevriezen of kapot gaan wanneer het sneeuwt.

Kunnen mijn vliegenramen scheuren in de wind?

In de herfst kan het flink waaien in ons landje. Elk jaar zijn er wel een paar stormen. U wil natuurlijk niet dat uw vliegenraam zomaar scheurt wanneer het wat harder waait. Het gaas van de vliegenramen is in principe sterk genoeg, maar wanneer u de boel niet goed gemonteerd hebt, kan dit nog eens misgaan. Zorg er bij het plaatsen dan ook altijd voor dat u de plaatsinstructies goed opvolgt; dan kan er niets gebeuren.