3 inspirerende tips voor creatieve raamdecoratie

In tijden van Instagram en Facebook zijn onze huizen vaak om ter mooist uitgerust en gedecoreerd. Van een revolutionaire inloopkeuken met felrode barkrukken, een woonkamer met hipsterwereldkaart en een zelfgemaakte salontafel, tot zelfs een make-over van het kleinste kamertje. Toch zijn er plekjes die vaak niet of eerder saai of basic worden ingericht, zoals ramen en deuren. Deze tips maken van jouw raam een eyecatcher om trots op te zijn!

Bij de decoratie van een woning, wordt vaak veel tijd en energie gestoken in het creëren van een unieke atmosfeer. Echter worden voor de hand liggende zaken zoals de ramen en vensterbanken al snel vergeten. Zo hoeft het niet te zijn! Je ramen zijn een van de eerste plekjes waar onze blik meteen op valt en die ook langs de straatkant goed te zien zijn. Verschillende influencers en stylisten gingen al aan de slag met het op het eerste zicht niet evidente stukje woonruimte. In deze blog geven wij jou graag een aantal inspirerende ideeën omtrent raamdecoratie mee!

Tip 1: vrolijke vensterbankdecoratie

Je vensterbankdecoratie is bepalend voor het uitzicht van heel je raam. Je huis ziet er van buiten dan leuk uit, maar van binnen natuurlijk ook. Dat kan een koppel kaarsen zijn, maar ook een herfststukje met dennenappels uit eigen tuin. Een belangrijke tip is echter om die raamversiering ietwat sober te houden. Zet je vensterbank zeker niet vol met allerlei spullen, maar hou het op enkele eyecatchers. Zoals vaak ook hier: less is more! Een ander idee om is je decorstukken te clusteren. Zet bijvoorbeeld een paar kleine potjes bij elkaar, zo ogen zij als één decoratiestuk. Je kunt er ook voor opteren om je vensterbank functioneel in te richten. Zo kan je in de keuken een oase van groen creëren aan je venster, met potjes vol verse kruiden. Heb je een lage vensterbank? Waarom geen knus zithoekje met boekjes, kussens en een vintage lampje?

Tip 2: zwevende raamversiering

Je kan natuurlijk ook versiering aanbrengen die voor je raam hangt. Zeker bij lange, grote ramen kunnen mooie plisségordijnen, vouwgordijnen of jaloezieën een wereld van verschil betekenen voor je interieur. Je raam met hangende versiering decoreren kan ontzettend simpel zijn. Zo kun je vitrages gebruiken, zoals je die wellicht kent van bij je ouders of grootouders thuis. Het hoeft echter niet zo oubollig. Tegenwoordig heb je hippe vitrages met tal van sprookjesachtige patronen en motieven, die je huis meteen een luchtige en elegante sfeer geven.

Of je nu gordijnen gebruikt om ’s avonds een knusse sfeer te creëren of niet, ze brengen steeds een toegevoegde waarde in iedere woning. Je hebt keuze uit een eindeloos aanbod aan kleuren, materialen en stoffen voor het interieur van jouw dromen. Met rolgordijnen, plisségordijnen of vouwgordijnen heb je raamdecoratie die bovendien ook nog eens erg functioneel is. Met deze versiering regel je zelf hoeveel licht er naar binnen mag komen.

Tip 3: modieuze muggenramen met handgemaakte horren

Naast sierlijke rolgordijnen, grappige raamstickers of trendy cactussen op je vensterbank, kunnen ook je vliegenramen een verrassende sfeer creëren in huis. Wie had dat gedacht? Zo kan je elegante vliegenramen kopen en pimpen met eigentijdse, dromerige materialen zoals kant of zijde. Waarom geen zelfgemaakte horren van oude vitrage, gespannen om een houten frame? Ga zelf aan de slag en tover jouw raamhorren en vliegendeuren om tot de eyecatcher van jouw woning. Je familie en vrienden zullen onder de indruk zijn!

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos om ook dit saaie plekje in onze woning om te toveren in een klassevol juweeltje. Je hebt vast zelf nog tal van ideeën. Waar wacht je nog op?